Natuurmeditatie en Natuurwandeling


Graag neem ik je mee voor een samenzijn in de natuur. Kom je ook?

Door buiten en in een natuurlijke omgeving te zijn ervaar je al snel meer rust, inspiratie en vaak een soort thuiskomen. De ruimte om je heen, de natuurlijke vormen, de kleuren, de bewegingen, de zon, de wind, de aarde onder je voeten. De natuur helpt je te openen, tot rust te komen, aanwezig te zijn, te luisteren, te voelen, in beweging te komen en te herinneren wie je werkelijk bent en altijd al was.

NATUURWANDELING van anderhalf uur:
De komende herfst- en wintermaanden organiseer ik een verkorte versie van de natuurmeditatie; een meditatieve natuurwandeling van anderhalf uur, voornamelijk in stilte met lichaamsgerichte meditatie (qi gong) en het openen voor dat wat er is, in ons en om ons heen. Het samenzijn in de natuur versterkt de ervaring van ‘gewoon natuurlijk zijn’.

NATUURMEDITATIE van tweeënhalf uur:
We starten met een stille loopmeditatie van ongeveer 20 minuten. Op een mooie plek met bos en hei komen we samen in een cirkel en zingen we een aantal (eenvoudige) mantra’s en/of liederen. Het kan ook zijn dat we een andere (lichaamsgerichte) meditatie doen. We openen ons voor dat wat er is, in ons en om ons heen. Van hieruit vindt eenieder zijn of haar plek in de natuur met een intentie of vraag. We laten de natuur tot ons spreken. Inzichten, antwoorden en innerlijke rust kunnen op vele manieren tot je komen. Laten we stil zijn en luisteren.
Daarna komen we weer samen in de cirkel en sluiten we gezamenlijk af met koffie/thee en iets lekkers. Wie zorgt er voor de zon en wie neemt er wat lekkers mee? Iedereen is welkom, ook als je niet bekend bent met mij of meditatie of mantra’s!


Praktisch:
Natuurwandeling:
Wanneer: er staat nog geen nieuwe datum gepland
Tijd: van 9.30-11.00 uur
Bijdrage: 15 euro
Locatie: Soest, de Korte Duinen. Verzamelpunt volgt na aanmelding.

Natuurmeditatie:
Tijd: van 9.00-11.30/12.00
Bijdrage: 20 euro
Locatie: volgt

Het is handig om een zitje (buitenzitmatje, plastic zak) mee te nemen.
Opgave: app/bel 06 38 26 13 99. Bij te regenachtig weer gaat het niet door.

Locaties:
In Soest: Soest, de Korte Duinen. Verzamelpunt volgt na aanmelding. In Bussum: De Bussumse hei voor restaurant Heidezicht, Randweg 203 Bussum.
Het kan zijn dat we vanaf een andere mooie locatie starten. Dit zal in overleg gaan met de deelnemers.