Individuele sessie


Werkelijk open en aandachtig aanwezig zijn

Je kan bij mij terecht in Soest of Bussum om een licht te werpen op kwesties en levensvragen die bij jou leven.

Voor meer informatie over een speciale Authentic Play sessie verwijs ik je door naar deze pagina.

Enkele voorbeelden hiervan: Het kan zijn dat je al langer tegen iets aan loopt in jezelf of je leven en je komt er gewoon niet uit. Je bent moe van je verzet tegen van alles en nog wat. Je herkent storende patronen bij jezelf en je weet niet goed hoe hier grip op te krijgen. Je hebt het idee dat je ergens vastzit, bijvoorbeeld in contact met anderen, je communicatie, in je relatie(s), je werk, je spirituele ontwikkeling. Je wilt je graag meer ontspannen en heldere keuzes kunnen maken. Je hebt het gevoel dat er meer mogelijk is in je leven. Of je hebt fysieke klachten, pijn, moeheid, of je bent snel overprikkeld en wil dit op een diepere laag onderzoeken. Je verlangt ernaar werkelijk vanuit je hart te leven. Je hebt het gevoel dat je een zetje nodig hebt om ergens doorheen te komen. Je wilt graag lichter leven vanuit je innerlijke kracht en wijsheid.

Werkelijk open en aandachtig aanwezig zijn in het moment is de basis van mijn werk. Door jarenlange training in helder en ontvankelijk waarnemen en in coaching, kan ik doordringen tot de kern van de kwesties en kan ik je ondersteunen op verschillende lagen van bewustzijn. Vanuit open aanwezigheid stem ik af op jou, de situatie en wat er nodig is.

Heel graag neem ik je mee de natuur in.
De natuur als spiegel van je ware natuur en de natuurlijke dynamieken in het leven. We wandelen, spreken, zijn stil en onderzoeken je innerlijke en uiterlijke reis. De natuur helpt je te openen, tot rust te komen, aanwezig te zijn, te luisteren, te voelen, in beweging te komen, keuzes te maken en te herinneren wie je werkelijk bent en altijd al was. Het wordt eenvoudig. Je vervolgstappen helder. Je komt weer in contact met je innerlijke kracht, helderheid en wijsheid. Fijn om een stukje met je mee te mogen lopen!

Een sessie kan ook binnen in de yurt plaatsvinden indien nodig.

In afstemming zal ik een combinatie van de volgende mogelijkheden inzetten:

Gesprek met de juiste verhelderende vragen.
Het verhelderen van je vraag of intentie zorgt ervoor dat je gericht op onderzoek uit kan gaan naar wat er speelt en wat jou kan helpen. Door vragen te stellen, samen te vatten en te reflecteren wordt het vaak al duidelijk wat niet-helpende overtuigingen en gedragspatronen zijn en kunnen nieuwe inzichten en perspectieven ontstaan. Ruimte geven aan dat wat is, is vaak al zo helend, energiegevend en verlichtend.

Natuurcoaching / wandelcoaching
Door buiten in een natuurlijke omgeving te zijn ervaar je al snel meer rust, inspiratie en vaak een soort thuiskomen. De ruimte om je heen, de natuurlijke vormen, de kleuren, de bewegingen, de zon, de wind, de aarde onder je voeten, de andere levende wezens. Al je zintuigen worden aangesproken. Het wandelen zelf is alleen al goed om vastgeroeste patronen in je brein en je lichaam in beweging te brengen. Een bewuste en begeleide wandeling in de natuur werkt zeer krachtig als spiegel en richtinggever. De beelden uit de wandeling in de natuur worden reminders waardoor je inzichten tastbaarder worden en je ze makkelijker kan integreren in je dagelijks leven.

Sjamanistisch en energetisch werk
Alles is bezield, alles is in communicatie. De natuur geeft ons de mogelijkheid om te luisteren en de tekenen en boodschappen te herkennen en binnen te laten komen. Middels een begeleide, innerlijke reis kan je in contact komen met diepere lagen in jezelf via het lichaam, gevoelens, beelden en innerlijk weten. Door dit in openheid te ervaren kan er transformatie plaatsvinden.
Ik kan ook een sjamanistisch reis voor jou maken. Hierbij gebruik ik vaak een drum. In die reis zijn er beelden, gevoelens en een ‘weten’ die informatie geven over jouw kwestie. Door het vertellen van deze informatie vergroot jouw bewustzijn. Daarnaast werkt een reis helend en verandert er energetisch wat bij je, waardoor de kwestie waarvoor je staat lichter wordt. Door het werken op andere bewustzijnslagen kan er verrassend snel inzicht en verandering optreden.

Systemische opstellingen
Bij systemische opstellingen onderzoeken we hoe jij ten opzichte van verschillende mensen en/of thema’s staat en hoe die thema’s en mensen zich ten opzichte van elkaar verhouden. Verschillende plekken of voorwerpen in de ruimte representeren de mensen en de thema’s. Door op die plekken te gaan staan voel jij wat er leeft met betrekking tot of in die mensen en thema’s. Mogelijk voel je dat sommige thema’s en/of mensen een andere plek mogen krijgen en je mag daarin schuiven en ervaren wat hierin gebeurt en transformeert.
In het maken van een systemische opstelling worden onderliggende dynamieken dus doorvoeld en zichtbaar gemaakt. Dit zorgt voor inzicht en voor een energetische verandering waardoor er beweging komt in de kwestie waarvoor je bent gekomen.

Meditatie en andere (lichaamsgerichte) aandachtsoefeningen
Dit helpt om een pas op de plaats te maken. Te erkennen wat er is. Werkelijk aanwezig te zijn. Iets meer afstand te ervaren van alle mentale, emotionele en fysieke gewaarwordingen. Te rusten in puur, tijdloos gewaarzijn.

Een sessie met mij kenmerkt zich door:
 Helderheid, lichtheid, inzicht, praktische toepassing en het eenvoudig maken van iets dat ingewikkeld lijkt. De focus immer gericht op het ontsluieren van wie je in essentie bent, maar misschien wel even vergeten bent.


Praktisch:
Een consult duurt 1,5 uur en kost 85 euro.

Voor meer verbreding, verdieping en consolidering is een traject van meerdere sessies aan te raden:
-De bijdrage voor een traject van 3 sessies is 240 euro.
-De bijdrage voor een traject van 5 sessies is 375 euro.

In overleg kan naar draagkracht een andere bijdrage worden afgesproken.
Soms is bij je vraag je werkgever betrokken en kunnen we in overleg een traject op maat samenstellen.

Locatie:
In Soest, in de yurt, vanaf hier kunnen we het bos en de Soesterduinen in, vlakbij Amersfoort.
In Bussum, vanaf restaurant Heidezicht lopen we zo de hei op en het bos in.
In overleg kunnen we ook op een andere passende locatie afspreken.