Authentic Play


‘Be true to yourself’. Authentiek en open.

In Finland heb ik zoiets leuks geleerd in een training. Dit wil ik graag met je delen. Ik noem het Authentic Play. Authentic Play is voor mij de meest ware tool die ik heb ontdekt, waarin voor mij alles wat ik heb mogen leren en integreren samenkomt, en die echt symbool staat voor hoe we ons in het leven kunnen en mogen bewegen en er vooral in mogen ZIJN.

Authentic Play is speels, open, vrij en in het hier en nu. Soms wild, grappig of sensitief, verstillend of diep rakend. Het werkt in ieder geval voor mij ontspannend, verhelderend, en bevrijdend. Uitgaande van een simpel format, een mat op de grond, een timer (bijvoorbeeld 5 of 7 minuten) en een paar basisregels, waaronder de mogelijkheid om er op ieder moment uit te stappen wanneer jij dat wil. Je wordt uitgenodigd om non-verbaal, zonder vooropgezet doel, in contact en in interactie met de ander, met mij, je impulsen te volgen. Hiermee wordt een veilige ruimte geboden om te exploreren in de bedding van helemaal zijn met wat is. Te zien wat er leeft bij je, wat er gevoeld en bewogen wil worden in jou of juist niet. Het geeft je de ruimte om je levensenergie te ervaren, je ware, vrije natuur. Je bent welkom op de mat, precies zoals je bent en zoals je je op dat moment voelt. Het kan extra verhelderend werken om met een intentie of een onderzoeksvraag de mat op gaan. De kern is: ‘Be true to yourself’. Authentiek en open.

Ik kan me voorstellen dat dit spannend klinkt (dit is nu juist interessant om mee de mat op te nemen). Ik zou je graag willen begeleiden om deze drempel te nemen. Bovendien begint iets buiten je comfortzone het leven toch?


Praktisch:
Ter introductie bied ik een individuele sessie van 1,5 uur aan voor 59 euro. Vanaf 12 december 2022 zal deze prijs omhoog gaan.

Het is fijn om makkelijk zittende kleding te dragen.

Locatie:
In Soest (in de yurt) of eventueel ergens buiten bij goed weer. In overleg kunnen we ook op een andere passende locatie afspreken.

Dit werk is geïnspireerd op Ritual Play™️ zoals ontwikkeld door Marina Kronkvist. Ik heb de 5 dagen training in Ritual Play gevolgd in Finland.