Authentic Play / Ritual Play


‘Be true to yourself’. Authentiek en open.

In Finland heb ik zoiets moois en leuks geleerd in een training voor professionals. Dit wil ik graag met je delen. Authentic Play is de naam die er voor mij het meest bij past. Ritual Play of Authentic Play is de meest ware tool die ik heb ontdekt, waarin voor mij alles wat ik heb mogen leren en integreren samenkomt, en die echt symbool staat voor hoe we ons in het leven kunnen en mogen bewegen en er vooral in mogen ZIJN.

Authentic Play is speels, open, vrij en in het hier en nu. Soms wild, grappig of sensitief, verstillend of diep rakend. Het werkt in ieder geval voor mij ontspannend, verhelderend, en bevrijdend. Uitgaande van een simpel format, een mat op de grond, een timer (bijvoorbeeld 5 of 7 minuten) en een paar basisregels, waaronder de mogelijkheid om er op ieder moment uit te stappen wanneer jij dat wil. Je wordt uitgenodigd om non-verbaal, zonder vooropgezet doel, in contact en in interactie met de ander, met mij, je impulsen te volgen. Hiermee wordt een veilige ruimte geboden om te exploreren in de bedding van helemaal zijn met wat is. Te zien wat er leeft bij je, wat er gevoeld en bewogen wil worden in jou of juist niet. Het geeft je de ruimte om je levensenergie te ervaren en je ware, vrije natuur. Je bent welkom op de mat, precies zoals je bent en zoals je je op dat moment voelt. Het kan extra verhelderend werken om met een intentie of een onderzoeksvraag de mat op gaan. De kern is: ‘Be true to yourself’. Authentiek en open.

Ik kan me voorstellen dat dit spannend klinkt (dit is nu juist interessant om mee de mat op te nemen). Ik zou je graag willen begeleiden om deze drempel te nemen. Bovendien begint iets buiten je comfortzone het leven toch?


Praktisch:
Individuele sessie:
De bijdrage voor een sessie van 1,5 uur is €85,-.
De bijdrage voor een sessie van 2,5 uur is €145,-.
Binnenkort zal ik ook de mogelijkheid bieden om een traject te volgen tegen een gereduceerde prijs.
Locatie: In Soest (in de yurt) of eventueel ergens buiten bij goed weer. In overleg kunnen we ook op een andere passende locatie afspreken.
Neem gerust contact op voor een korte kennismaking en voor het beantwoorden van je mogelijke vragen.

Data groepsbijeenkomsten:

*Authentic Play en meditatie
In een fijne, geborgen sfeer, non-verbaal je impulsen volgen in beweging, contact en interactie met een ander. Na de kennismaking en uitleg van de afspraken en uitnodigingen volgt een gezamenlijke warming up. Hierna spelen we in meerdere rondes, voornamelijk in tweetallen, inclusief ruimte voor reflectie. We zullen zien wat zich wil ontvouwen. Een speelse, interactieve meditatie in Zijn met alles wat is. Heel verrassend!

Data:
Aanbieding: Kom met z’n twee naar Authentic Play!
Als je je samen met iemand opgeeft dan hoef je maar 60 euro te betalen voor jullie beiden in plaats van 40 euro per persoon! Deze aanbieding geldt voor zowel zaterdag 18 maart als zaterdag 15 april in Bussum. Zie ook mijn nieuwsbrief.

*Zaterdag 18 maart 2023, van 13.30-16.30 uur in Yogalotus Vliegdenweg 6b in Bussum.

*Friday March 31, 2023 at 6 pm – 8.30 pm. Joogakoulu Shanti, Helsinki, Finland. Together with Nick Lukkonen.

*Zaterdag 15 april 2023, van 13.30-16.30 uur in Yogalotus Vliegdenweg 6b in Bussum.

* Zaterdag 13 mei 2023 van 13.30-16.30 uur in Soest, de exacte locatie volgt na aanmelding.

* Zaterdag 10 juni 2023 van 13.30-16.30 uur in Soest, de exacte locatie volgt na aanmelding.

Maximaal 12 deelnemers. Bijdrage: 40 euro. Aanbieding voor 18 maart of 15 april:  60 euro bij opgave van 2 personen. (It is possible to host the afternoon in English if needed.) Graag opgeven via het contactformulier op deze website.

Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen.

Neem gerust contact op voor een korte kennismaking en voor het beantwoorden van je mogelijke vragen.

Dit werk is geïnspireerd op Ritual Play™️ zoals ontwikkeld door Marina Kronkvist. Ik heb de professional training in Ritual Play gevolgd in Finland.