Akasha


Leven vanuit het hart. Gewoon simpel zijn, in de natuurlijke beweging en ritme van het bestaan.

Op mijn twintigste werd ik diep geraakt door satsang en meditatie. Vanaf dat moment verdiepte mijn innerlijke onderzoek zich. Dit was de opening, de bevrijding, de wijsheid waar ik zo naar zocht. Innerlijk onderzoek en het diepe verlangen om te ontwaken en vrij te zijn heeft me vrijer, blijer, spontaner en eenvoudiger gemaakt. Mijn toenmalig spiritueel leraar heeft me altijd weer aangemoedigd uit mijn comfortzone te gaan, angsten onder ogen te zien, voorbij de ideeën van een klein ‘ik-je’ te gaan. Inmiddels is het zo natuurlijk. Leven vanuit het hart. Gewoon simpel zijn, in de natuurlijke beweging en ritme van het bestaan. Geen verzet. Geen klein houden. Niet wegredeneren. Wetende dat er geen ‘bereiken’ is. De essentie is onveranderlijk en het leven ontvouwt zich vanzelf.

Ik heb inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van groepen en individuen in meditatie en bewustwording. Sinds 1996 heb ik naast intensieve verdieping in meditatie en non-dualisme (satsang) een verscheidenheid aan trainingen gevolgd onder andere op het gebied van sjamanisme, healing Tao, systemisch werk en ritual play.

Ik heb psychologie gestudeerd en ben vanaf 2006 werkzaam als docent, trainer en coach op de Hogeschool van Amsterdam, opleiding pedagogiek. Het begeleiden van studenten in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling staat hierin voorop.

Het ont-wikkelen, de wikkels van ‘wie we denken te zijn’ te doorzien is wat mij altijd heeft geboeid. De essentie van wie we zijn ontsluierend. Want wat komt daar een kracht, licht en wijsheid uit tevoorschijn. In ieder van ons!