Meditatieavond


Meditatie is open aanwezig zijn in het moment.

Gaat jouw hart ook uit naar alle mensen, dieren en andere levensvormen die het zwaar hebben in de wereld en alles wat er gaande is in het spel van licht en de versluiering ervan? Laten we samen komen en met elkaar een krachtige resonantie van licht en liefde opwekken.

Meditatie is open aanwezig zijn in het moment. Dit bewust Zijn werkt ontspannend, bevrijdend en inzicht gevend. Het steunt je om wezenlijk en oorspronkelijk te leven, vanuit je essentie. Het nodigt je uit je Ware natuur te realiseren.
Tijdens de meditatieavond verweef ik vaak verschillende meditatievormen. Ik maak hierbij gebruik van onder andere beweging, dans, muziek, drum, klanken, mantra’s, de natuur, qi gong, sharing, eenvoudige oefeningen en stilte. Bij goed weer kunnen we ook naar buiten het bos in. Afhankelijk van het moment en de groep zal er ontvouwen wat nodig is.

Gayatri Mantra en Medicijn Boeddha Mantra
Heel regelmatig reciteren we met elkaar de Gayatri Mantra of de Medicijn Boeddha Mantra met aansluitend een stille meditatie.
De Gayatri Mantra is een krachtige oproep voor vrede, licht en wijsheid voor alle situaties in de wereld.
De Medicijn Boeddha Mantra is een krachtig gebed voor heling voor alle mensen die het nodig hebben.
 
Er wordt wel gezegd dat het reciteren of zingen van een mantra de snelste weg is van je hoofd naar je hart. Je besteedt even geen aandacht aan malende gedachten en de zwaarte in al je cellen transformeert in licht. Het is openend, geeft ruimte en verbreedt je perspectief.
Je hoeft geen ervaring te hebben met deze mantra’s en je hoeft ook niet goed te kunnen zingen. Het gaat om de intentie en de resonantie.

Het is extra krachtig om in een groep met dezelfde intentie in meditatie te zijn. Iedereen is welkom. Kom het eens ervaren!


Praktisch:
Elke donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Een bijdrage van 10 euro wordt gevraagd. De opbrengst van de Gayatri Mantra avonden gaat naar een goed doel.
Graag hoor ik van tevoren of je van plan bent te komen.

Locatie:
In de yurt, of buiten in het bos, op een mooie locatie in Soest.


Gayatri Mantra
De Gayatri Mantra is een universele mantra en wordt over de hele wereld al eeuwenlang iedere dag gereciteerd of gezongen vanuit de harten van de mensen en is als een zuiverende bries die over onze aarde waait. Zij werkt diep op alle lagen van ons bewustzijn door en brengt je in je hart. Het stimuleert helder inzicht en het maakt datgene in ons wakker dat ons altijd en eeuwig verbindt door alle lagen van ervaring heen. Het is een diep gebed en meditatie met de oproep de essentiële natuur in onszelf en in alles te realiseren. Het is een gebed voor iedereen en met elkaar zingen versterkt het nog meer! Zie ook: www.worldwidelightcircle.net
 
Medicijn Boeddha Mantra
De Medicijn Boeddha Mantra is een enorm krachtige mantra met sterke helende kwaliteiten. Het gaat hier om heling voor alle mensen en alle levende wezens die daar behoefte aan hebben. Iedereen kan mee doen aan deze wereldwijde cirkel van heling.
Op de website van deze mantra kan je ook namen opgeven van mensen die heling nodig hebben. Zie ook: www.worldwidehealingcircle.net