Geboorteverhalen

P1050113


De bijeenkomsten rondom geboorteverhalen worden gehouden met een klein groepje moeders. Een geboorteverhaal is het hele verhaal rondom de komst van je kind, van de start van de zwangerschap tot en met het kraambed. Het krijgen van een kind is voor moeders bijzonder en indrukwekkend. Het verhaal erover is altijd prachtig, hoe zwangerschap en bevalling dan ook gelopen zijn.

Door het verhaal te vertellen, kan je van een afstand kijken en zien wat er voor jou heeft gespeeld tijdens zwangerschap en bevalling. De
thema’s die uit het verhaal naar voren komen, zeggen iets over leven in het algemeen en over jou in het bijzonder. Verrassend genoeg blijken de thema’s ook iets te zeggen over hoe je kind is en hoe jij en je kind zich tot elkaar verhouden. Dit werkt inzichtgevend en geruststellend.

Inhoud van de bijeenkomsten:
In de bijeenkomsten vertelt iedereen haar verhaal en de anderen luisteren op een open manier, zonder oordeel. De ruimte nemen voor je verhaal en werkelijk gehoord worden, wordt door moeders als heel fijn ervaren. Daarnaast werkt het verhelderend en helend.

We beginnen met een introductiebijeenkomst waarin richting wordt gegeven voor het vertellen van het verhaal. Zelf kan je je al voorbereiden door na te denken over je geboorteverhaal, door erover te schrijven en door je partner en andere naasten te vragen naar hun herinneringen.
In de bijeenkomsten zullen we werken vanuit meditatie om open en vanuit je hart te kunnen vertellen en luisteren. Er is een gesprek met elkaar en verder zal een creatieve opdracht onderdeel zijn van het werken met de geboorteverhalen.

Voor wie:
Voor iedereen die zwanger is geweest en geboorte heeft gegeven aan een kind. Het maakt niet uit of je kinderen al langer geleden of pas kort geleden geboren zijn. Je kiest het verhaal van een van je kinderen. Je kan altijd nog een reeks meedoen voor het verhaal van je andere kind ;-)!

Praktisch:
Zes of zeven (afhankelijk van het aantal deelnemers) bijeenkomsten op Acacialaan 1 in Bilthoven.
Data: Moment van bijeenkomen is in overleg, omdat we met een kleine groep zullen zijn. In de ochtend bijeenkomen heeft de voorkeur!
Kosten: 120 euro
Catering: er is thee en koffie en wat lekkers.

Stuur me een mail als je interesse hebt! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!