Bijeenkomst voor Ouders Lokaal
Mindfulness voor je kinderen


bodyscan-kids


Kinderen zijn eigenlijk heel mindful van zichzelf: ze kunnen met hun volledige aandacht en vol van bewondering stil staan bij een blad of een beestje. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer verstrooid hun aandacht wordt. En dan hebben ze ook nog ouders die hen met regelmaat graag op tijd op een andere plek krijgen dan ze op dat moment zijn ;-).

De levens van kinderen zijn druk geworden en overvol met
prikkels. Het is heel fijn om in de drukke levens van alle gezinsleden, momenten te vinden van rust en stilte en aandacht voor elkaar. Methoden om stil te worden en de aandacht naar binnen te brengen, kunnen kinderen helpen om te ontspannen. Mindfulness of meditatie helpt om zich te kunnen concentreren en om zich bewust te worden van wat nodig is.

In deze bijeenkomst krijgen ouders informatie over mindfulness en gaan zij vooral een aantal
mindfulness- oefeningen ervaren die zij zelf met hun kinderen kunnen doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit te wisselen met elkaar over die momenten in het gezin waarin het opeens even vloeit, of stil is of er een moment van magie of verwondering ontstaat.

Wanneer: maandag 28 oktober 2019 van 20 tot 22 uur
Waar: Leyenseweg 111D in Bilthoven. Ingang is in het midden van het gebouw op de eerste verdieping
Kosten: gratis na opgave via debilt.ouderslokaal.nl of stuur een mail naar Mamaji
Opgave en informatie: deze bijeenkomst is een workshop in het kader van Workshop Lokaal van Ouders Lokaal. Dit is een organisatie voor en door ouders om elkaar te ondersteunen en inspireren in het ouderschap. Ouders Lokaal biedt maandelijks gratis bijeenkomsten aan. Zie: debilt.ouderslokaal.nlBij voldoende belangstelling kan er een cursus georganiseerd worden voor kinderen om mindfulness-oefeningen te doen, te trainen en om inzicht te krijgen in gedachten en emoties. Aspecten die aan bod komen zijn: aandacht voor de adem, lichaamsbewustzijn, reflectie, expressie en compassie voor zichzelf en anderen.

Voor kinderen die behoefte hebben om rust in zichzelf te vinden. Die moeite hebben zich te ontspannen. Die makkelijk piekeren of moeite hebben hun emoties te reguleren. Voor kinderen die nieuwsgierig zijn en het leven willen onderzoeken.


mindful ouderschap