Mantelzorgbijeenkomst ‘Stilstaan bij jezelf’

mantelzorg wandelen

Het zorgen voor een partner, ouder of familielid met dementie is een grote uitdaging. Je partner of ouder is niet meer degene die je kende. Hij of zij reageert anders, vergeet dingen, heeft andere emoties, heeft minder aandacht voor jou. Hij of zij is minder zelfstandig, heeft steeds meer zorg nodig. Ondanks dat er misschien goede momenten zijn, kan het zorgen voor een naaste met dementie veel stress en verdriet geven. Om de zorg vol te kunnen houden en ook nog te kunnen genieten, is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Waar word je blij van? Waar vind je rust? Van wie krijg je steun? Hoe ga je om met de emoties die de kop op steken bij de zorg voor en het samenzijn met een naaste met dementie? Dit zijn belangrijke vragen die aandacht behoeven.

Het is nodig om hier af en toe bij stil te staan. In de bijeenkomst voor mantelzorgers 'Stilstaan bij jezelf' gaan we hier aandacht aan besteden. U krijgt een aantal
methoden vanuit meditatie/ mindfulness aangeboden om rust te kunnen vinden in jezelf en om beter kunnen voelen wat u nodig hebt om de zorg voor uw naaste vol te houden. Er is ook ruimte om in te gaan op uw ervaring en uw beleving.

Wanneer: Donderdag 17 oktober van 10.30 uur tot 12.30 uur
Waar:
Ontmoetingscentrum Rinnebeek, St Laurensweg 11 in De Bilt
Voor wie:
Mantelzorgers en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp Kosten: Deelname is gratis, informatie en aanmelding:
Informatie en aanmelding:
via Willy Sturkenboom: 06 20640523, email:w.sturkenboom@debilthuysen.nl
Website
: www.debilthuysen.nl

mantelzorg