Meditatie / mindfulness in Bilthoven

Pasted Graphic

Elke dinsdagavond meditatie met Mamaji live en online

Op dinsdagavonden biedt Mamaji meditatiebijeenkomsten aan. Bij meditatie, tegenwoordig vaak mindfulness genoemd, breng je je aandacht naar het
hier en nu. In de wirwar van gevoelens en gedachten komt er afstand en daardoor ontstaan helderheid en rust. Het gevolg daarvan is dat je beter kan voelen waar je hart naar uit gaat en daar respons aan kan geven. Dit voelt krachtig en geeft vreugde!

Meditatiemethoden:
In de meditatiebijeenkomsten worden meditatiemethoden aangereikt waardoor je oefent je aandacht bij het hier en nu en bij stilte te houden en waardoor je kan ervaren wat dat met je doet. Het is een
ontdekkingsreis naar binnen! Tijdens de meditatiebijeenkomst brengen we de aandacht naar de adem en naar het lijf. Vervolgens doen we een zitmeditatie aan de hand van bijvoorbeeld een mantra, een gedicht, een visualisatie.

Voor wie:
De meditatieavonden zijn zowel passend voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met meditatie of mindfulness, als voor mensen die al vaak gemediteerd hebben. Openheid en nieuwsgierigheid zijn voldoende om mee te doen.
Samen mediteren geeft de mogelijkheid om dieper de stilte in te gaan.

Praktisch:
Tijd: Van 20.30 tot ongeveer 21.45 uur. Inloop vanaf 20.15.
Data: Elke dinsdagavond. In de zomervakantie slaan we 21 en 28 juli en 11 augustus over.
Locatie: Leijenseweg 111D eerste verdieping, 3721 BC in Bilthoven, op het bedrijventerrein bij de nieuwe tunnel. De ingang die je moet gebruiken zit in het midden van het gebouw.
Als je verder weg woont, dan kun je
online meedoen via zoom. Ook als ivm het coronavirus niet live aanwezig wil zijn, dan kun je meedoen via zoom.
Stuur me hiervoor een berichtje en ik stuur je de link naar de zoommeeting.
Kosten: Ik werk met strippenkaarten. Je kan de volgende strippenkaarten kopen:
5 keer voor 65 euro
8 keer voor 88 euro
10 keer voor 100 euro
De strippenkaarten zijn 3 maanden geldig. De avonden die ivm bijvoorbeeld vakantie niet doorgaan, worden opgeteld bij de drie maanden.
Doe je online mee, dan betaal je een deel van de prijs.

Je bent welkom om een keer gratis te komen proeven!

Er zijn
meditatiekussens, meditatiebankjes en stoelen aanwezig.
Makkelijk zittende kleding is een aanrader, evenals een omslagdoek.


Turning in

De gedachtestroom met alle gedachten, stemmen, oordelen blijft aanwezig, maar we hoeven er niet steeds acht op te slaan. We kunnen stil blijven zitten, in vrede. Uit Osho Zen tarot