Meditatie / mindfulness in Bilthoven

Pasted Graphic

Elke dinsdagavond meditatie met Mamaji

Op dinsdagavonden biedt Mamaji meditatiebijeenkomsten aan. Bij meditatie, tegenwoordig vaak mindfulness genoemd, breng je je aandacht naar het
hier en nu. In de wirwar van gevoelens en gedachten komt er afstand en daardoor ontstaan helderheid en rust. Het gevolg daarvan is dat je beter kan voelen waar je hart naar uit gaat en daar respons aan kan geven. Dit voelt krachtig en geeft vreugde!

Meditatiemethoden:
In de meditatiebijeenkomsten worden meditatiemethoden aangereikt waardoor je oefent je aandacht bij het hier en nu en bij stilte te houden en waardoor je kan ervaren wat dat met je doet. Het is een
ontdekkingsreis naar binnen! We zullen zowel actieve als stille meditatiemethoden beoefenen. De actieve meditatiemethoden, zoals met beweging, dans en klank, zorgen ervoor dat je aandacht meer bij het lichaam komt en dat lichaam is altijd in het heden. En door eerst actief te zijn, komt je geest meer tot rust en is het vervolgens makkelijker om stil te kunnen zijn. De meditaties zullen deels ondersteund worden door muziek. We sluiten altijd af met een stille meditatie.

Voor wie:
De meditatieavonden zijn zowel passend voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met meditatie of mindfulness, als voor mensen die al vaak gemediteerd hebben. Openheid en nieuwsgierigheid zijn voldoende om mee te doen.
Samen mediteren geeft de mogelijkheid om dieper de stilte in te gaan. En contact met nieuwe meditatiemethoden is spannend en verrassend en daarmee openend.


Praktisch:
Tijd: Van 20.15 tot ongeveer 21.45 uur.
Data: Elke dinsdagavond
Locatie: Leijenseweg 111D eerste verdieping, 3721 BC in Bilthoven, op het bedrijventerrein bij de nieuwe tunnel. De ingang die je moet gebruiken zit in het midden van het gebouw.
Kosten: Ik werk met strippenkaarten. Je kan de volgende strippenkaarten kopen:
5 keer voor 65 euro
8 keer voor 88 euro
10 keer voor 100 euro
De strippenkaarten zijn 3 maanden geldig. De avonden die ivm bijvoorbeeld vakantie niet doorgaan, worden opgeteld bij de drie maanden.

Je bent welkom om een keer gratis te komen proeven!

Er zijn
meditatiekussens, meditatiebankjes en stoelen aanwezig.
Makkelijk zittende kleding is een aanrader, evenals een omslagdoek.


Turning in

De gedachtestroom met alle gedachten, stemmen, oordelen blijft aanwezig, maar we hoeven er niet steeds acht op te slaan. We kunnen stil blijven zitten, in vrede. Uit Osho Zen tarot