Zijn met wat is
Zijn met wat is vormt voor ons de kern van de leringen van de grote meesters en wijzen. Dit te realiseren helpt ons iedere keer weer om te ontspannen, uit de denkknoop te komen en eenvoudiger en lichter te leven.
Als je bent met wat is, is alles oké, ook als het niet oké is. Je wordt niet verblind door oordelen. Je neemt verantwoording voor wat er op dit moment gevraagd wordt. Eenvoudig, zonder het ingewikkeld te maken. Dit brengt je dieper in de ervaring van het moment. Het brengt je ontspanning, vrede. Hierdoor kan het leven stromen ondanks de uitdagingen die je tegenkomt. Het helpt je om het wonder van het leven in dankbaarheid te ervaren.
In essentie is alles zoals het is. Alles is. Een stroom, stilte in beweging. Leven vanuit je hart is de grote oproep.
“Er is niets anders dan DAT”

Inspiratiebronnen
Spiritueel leraar Jivanjili is voor ons een belangrijke inspiratiebron. Zij heeft ons de aanwijzingen en de aanmoediging gegeven naar binnen te keren en werkelijk te zien.
Daarnaast putten wij inspiratie uit verschillende windrichtingen; de wijsheid van vele meesters en wijzen, het boeddhisme, natuurvolken en het sjamanisme. Uiteindelijk lijken ze allemaal naar het zelfde te wijzen; naar ons hart, de stilte in de beweging, de eenheid. Allen bieden zij mooie en krachtige instrumenten om werkelijk in de ervaring van eenheid en onze wezenlijkheid te ZIJN. Wij gebruiken dan ook de natuur, de elementen, klanken/zang, het lichaam en beweging, drum, (innerlijke) reizen, zelfonderzoek en stille en actieve meditaties als ingang naar die ervaring.

Natuur
De natuur biedt ons de mogelijkheid om onszelf dieper te leren kennen. Wij zijn een met de natuur en in het spel van het leven kunnen we in de natuur de tekenen vinden die ons de weg wijzen op ons levenspad. Een vogel kan ons bevestigen, een blad kan ons waarschuwen, een tak kan ons op een spoor zetten, een boom kan ons leren over hoe wij in het leven staan. De natuur spreekt. Willen wij luisteren?

P1010790